over mij

20120716-215514.jpgIn deze blog wil ik mijn gedachten delen over onderwijs, opvoeding, tieners en hun ouders. Wat gaat goed, wat kan beter? En af en toe zal ik me kwaad maken, want onderwijs en de belangen van jongeren komen in deze tijd al te vaak in de knel.

Ik sta zelf voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden.

Naast het onderwijs heb ik een jarenlange ervaring als wetenschapper (geologisch onderzoek o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter.

Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo’n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën – soms op het bizarre af – en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk in Amsterdam, De Verwondering, waar ik gesprekken voer met jongeren en volwassenen die op zoek zijn naar helderheid over problemen of kwesties waar zij mee worstelen.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: