over mij

20120716-215514.jpgIn deze blog deel ik mijn gedachten over onderwijs, opvoeding, tieners en hun ouders. Wat gaat goed, wat kan beter? En af en toe zal ik me kwaad maken, want onderwijs en de belangen van jongeren komen in deze tijd al te vaak in de knel.

Ik heb met tussenpozen bijna 25 jaar lesgegeven in het voortgezet onderwijs. In die tijd heb ik veel ervaring opgebouwd in het begeleiden van leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of die moeite hebben met school.

Die ervaring pas ik ik nu toe in mijn filosofische praktijk, De Verwondering, waar ik gesprekken voer met jongeren en volwassenen die op zoek zijn naar helderheid over problemen of kwesties waar zij mee worstelen.

Ik geef workshops en trainingen aan leerkrachten en docenten in de begeleiding van onderpresterende jongeren en over mijn boek Verwondering en mijn nieuwste boek De Denkende Klas.

Behalve in het onderwijs heb ik een jarenlange ervaring als wetenschapper (geologisch onderzoek o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: