The Pay

Prestatiebeloning in het onderwijs, bonussen, targets, toegevoegde waarde, meten is weten, afrekenen. Bij veel beleidsmakers gaan de oogjes al schitteren als ze daaraan denken. Dé manier om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Voor hen heb ik dit stukje geherblogd. Dit is wat je krijgt als je deze managementingrepen invoert. Verdeeldheid onder de medewerkers, alleen nog werken om je targets te halen, vooral geen dingen doen waarvoor je geen bonuspunten haalt en in het algemeen een hok vol makke schapen, die geen inspiratie vormen voor de leerlingen.
Niet doen dus. Maar wel vertrouwen op de deskundigheid, professionaliteit en bevlogenheid van de leraren. Van je school een bruisende gemeenschap maken waar iedereen enthousiast dat doet wat ze het liefste doen: kinderen en jonge mensen de weg wijzen in de wereld.

Over Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: