re:publica 2012 social media festival in Berlijn, 2-4 mei 2012

re:publica 12ACT!ON

This year seventeen States of the Arab world became part of the revolutionary Arab Spring, a protest movement that leveraged social media more than any before to connect, organize, and succeed beyond expectations.

Is Facebook the new common denominator of dissent?

Activists from countries as diverse as Spain, China and Israel have all begun to use social media to organize and seize political momentum.

Since the Arab Spring, Wall Street has become the cradle of the internationally adopted Occupy Movement, whose endpoint is – thanks to Twitter – just as undefinable as any appointed leadership of the often-cited 99%.

And eventually, 9% of votes were enough for the German Piratenpartei to gain maximum interest.

With so much action, the theme for the sixth re:publica was clear to us.

ACTION! means that digital society has manifested itself even more assertively this year, across many new social areas. The upcoming program of re:publica 2012 will be filled with international guests putting non-political things into action as well.

ACTION! means people who push technology further, rethink education, mobility or finance, develop interactive designs and games, turn thought patterns upside down, pimp conventional businesses, and who screw up things the right way as part of the DIY movement.

By the way: Thanks to our new location, you will experience our motto quite physically as well. So bring comfortable footwear, because the STATION-Berlin is huge!

Three days full of boundless energy are waiting for you, so roll up your sleeves and get to work – we can’t wait to shake hands with all the makers on 2-4 May 2012!

http://re-publica.de/12/en

Over Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: