Wat inspireert … Martijn Breebaart (mijn muziekcollega op het ECL)

Ik schreef hier al eerder over de zinderende theaterproducties op mijn school, het ECL in Haarlem. Hier een interview met een van de krachten achter deze voorstellingen (naast onze inspirerende dramadocent Christa Filius). Het interview staat op de site van Spaarnestroom, de site over het culturele leven in Haarlem.

Elke keer als ik langs Martijns lokaal kom word ik vrolijk van de muziek die door de deur te horen is en het plezier dat van de leerlingen afstraalt die er aan het musiceren zijn.

WAT INSPIREERT… MARTIJN BREEBAART.

Over Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Eén reactie naar “Wat inspireert … Martijn Breebaart (mijn muziekcollega op het ECL)”

  1. Inspirerend interview met een bevlogen mens!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: