Wat inspireert … Martijn Breebaart (mijn muziekcollega op het ECL)

Ik schreef hier al eerder over de zinderende theaterproducties op mijn school, het ECL in Haarlem. Hier een interview met een van de krachten achter deze voorstellingen (naast onze inspirerende dramadocent Christa Filius). Het interview staat op de site van Spaarnestroom, de site over het culturele leven in Haarlem.

Elke keer als ik langs Martijns lokaal kom word ik vrolijk van de muziek die door de deur te horen is en het plezier dat van de leerlingen afstraalt die er aan het musiceren zijn.

WAT INSPIREERT… MARTIJN BREEBAART.

Over Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Eén reactie naar “Wat inspireert … Martijn Breebaart (mijn muziekcollega op het ECL)”

  1. Inspirerend interview met een bevlogen mens!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: