Welkom op mijn blog

In deze blog zal ik voornamelijk schrijven over zaken die met jongeren en onderwijs te maken hebben. Zaken die mij zeer aan het hart gaan.

Met mijn bedrijf Boks Communicatie ben ik actief als coach en trainer voor jongeren, docenten en ouders. Als docent aan het Eerste Christelijk Lycem in Haarlem besteed ik naast mijn lessen veel tijd aan leerlingbegeleiding en het stimuleren en coachen van talentvolle en begaafde jongeren.

In mijn blog wil ik ideeën delen over onderwijs en opvoeding en mij af en toe kwaad maken, wanneer ik denk dat jongeren in de knel komen.

Over Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: