Hele goede gedachten van Frans Droog aan het eind van het schooljaar en het begin van een welverdiende vakantie..

Droog's

Het is het einde van het schooljaar. Tijd voor afscheid. Tijd voor een nieuw begin. Tijd voor evaluatie. Tijd voor reflectie. Hoe ging het? Wat ging er goed? Wat kan er beter? Hoe zal het volgend schooljaar gaan? Hoe kan ik volgend jaar betere lessen geven? Hoe kan ik volgend jaar een betere docent worden?

Dit bracht mij op het volgende idee. Kun je een betere docent worden door een gelukkigere docent te worden? Ik denk het wel. Ik heb ooit een collega horen verzuchten: “ik doe van alles om het die leerlingen naar hun zin te maken en nog zeuren ze, vanaf nu ga ik gewoon doen wat zelf ik leuk vind!”  Vanaf dat moment gaf hij les met plezier en het werkte!

Hieronder volgen een aantal dingen die je NIET meer hoeft te doen om een gelukkigere leraar te worden.

1. Stop er mee om altijd gelijk te willen…

View original post 541 woorden meer

Over Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: