Kijk uit voor Twitter virussen

Gisteren is mijn Twitter account @BoksComm besmet geraakt door een vervelend virus, dat ik van een volger kreeg. Het bewuste virus komt in een groot aantal varianten, maar leidt steeds naar een nep pagina en daarmee besmet je je eigen account. Dat betekent dat het virus toegang krijgt tot je adressenbestand en zich naar al je contacten kan verspreiden. De remedie is, nooit op een link klikken in een bericht dat je vreemd voorkomt – deed ik dus wel, net als tientallen van mijn contacten. Als je toch besmet bent, onmiddellijk je wachtwoord veranderen en ook de wachtwoorden van andere applicaties, vooral als die het zelfde zijn (ook niet slim).

Het bericht bevat een mededeling van het type … ‘I can’t believe the nasty things they are saying about you’ en varianten daarop. Ook uitnodigingen om bijv. op YouTube naar de autopsie van Whitney Houston of een andere ster te kijken zijn gesignaleerd. De site waar je op terecht komt kan een of andere foutmelding geven. In dat geval is alleen je adressenbestand geh+ckt en dat is al vervelend genoeg. De remedie is, als gezegd, meteen al je wachtwoorden wijzigen. Je kunt ook gevraagd worden persoonlijke gegevens in een formulier in te vullen, inclusief je wachtwoord. Ik mag hopen dat niemand daar meer intrapt. Doe je dat toch, dan is het verstandig je bankrekening in de gaten te houden.

Google geregeld naar “Twitter virus” en bezoek de Twitter help pagina My Account Has Been Compromised

Zie voor meer tips http://www.squidoo.com/twittervirus en

http://www.youtube.com/watch?v=rEhZQZiGafM&feature=youtube_gdata_player of

http://www.ianhardacresmb.co.uk/2011/11/watch-out-for-these-messages-in-your-twitter-stream/

Over Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: