De testgekte

Op OnderzoekOnderwijs.net en elders (hier en hier) heb ik al uitvoerig stilgestaan bij de schadelijke gevolgen van scholen vergelijken op grond van beperkte cijfers, in dit geval de Cito-scores, zoals gepubliceerd door RTL Nieuws met medewerking van prof. Jaap Dronkers.

Hierbij een schokkend verhaal over testen op de kleuterschool, weliswaar in Florida, maar gebeurt dit hier niet ook al?
Ik kwam het tegen op de blog van de Amerikaanse onderwijshistoricus en fervent tegenstander van de afrekencultuur in het onderwijs, Diane Ravitch.

Willen we dit?

http://dianeravitch.net/2013/09/25/my-daughters-first-test-in-kindergarten/

Over Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Trackbacks/Pingbacks

  1. De waanzin van opbrengstgericht onderwijs. Op de kleuterschool | Dick van der Wateren's Blog - 04/10/2013

    […] een vorig bericht, De Testgekte, verwees ik naar een schokkend verhaal over testen van kleuters in Florida en vroeg mij af of dat […]

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: