De testgekte

Op OnderzoekOnderwijs.net en elders (hier en hier) heb ik al uitvoerig stilgestaan bij de schadelijke gevolgen van scholen vergelijken op grond van beperkte cijfers, in dit geval de Cito-scores, zoals gepubliceerd door RTL Nieuws met medewerking van prof. Jaap Dronkers.

Hierbij een schokkend verhaal over testen op de kleuterschool, weliswaar in Florida, maar gebeurt dit hier niet ook al?
Ik kwam het tegen op de blog van de Amerikaanse onderwijshistoricus en fervent tegenstander van de afrekencultuur in het onderwijs, Diane Ravitch.

Willen we dit?

http://dianeravitch.net/2013/09/25/my-daughters-first-test-in-kindergarten/

Over Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Trackbacks/Pingbacks

  1. De waanzin van opbrengstgericht onderwijs. Op de kleuterschool | Dick van der Wateren's Blog - 04/10/2013

    […] een vorig bericht, De Testgekte, verwees ik naar een schokkend verhaal over testen van kleuters in Florida en vroeg mij af of dat […]

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: